Met olema aitoja lappilaisia

Olemme lappilainen perheyritys, joka on jo kahden sukupolven kokemuksella järjestänyt eräkokemuksia luonnossa. Tunnemme Lapin ja haluamme jakaa tuntemuksemme tarinoineen sinun kanssasi, jotta sinä pääset vielä paremmin kokemaan elämyksellisiä ja hehkuvia tunnelmia pohjoisen arktisissakin olosuhteissa.

Kylmämaan Ohjelmat Oy on vuonna 1988 perustettu perheyritys, jolla on jo pitkät perinteet ohjelmapalveluiden tuottajana. Olemme vuosien saatossa palvelleet vieraita kymmenistä maista, jopa valtionpäämiehiä ja lukuisia yritysjohtajia. 

Olemme myös paikallinen DMC toimisto (Destination management Company) ja meidän kautta saa melkein kaiken lomaanne liittyvän kuljetuksista ja majoituksesta lähtien. Kylmämaan kokenut, osaava ja aidosti paikallinen henkilökunta tuntee koko Ylläksen, Lappean ja lähialueet kuin omat taskunsa ja järjestää aktiviteetteja vuodenajasta riippumatta. 

Vakituista henkilökuntaa yrityksellä on kaksi ja sesonkina määrä nousee. Yrityksen perustaja Mauri Kylmämaa on valittu Kolarin vuoden yrittäjäksi vuonna 2008. Kylmämaan Ohjelmat Oy on saanut Laatutonni-sertifikaatin, joka on matkailualalle räätälöity laatuohjelma.

Ylläksen tukikohtamme on Ylläsjärvellä sijaitseva safaritalomme ja olemme ainut paikallinen ohjelmapalveluyritys Ylläsjärvellä. Tornionjokivarressa oleva LappeanLohi toimii myös ympärivuotisesti toimien talvisin ryhmien majoituspaikkana ja aktiviteettikeskuksena ja kesällä lohenkalastuskeskuksena. 

Yksi Tornionjoen parhaimmista lohenkalastusalueista on Lappean Suvanto ja kesäisin siellä riittää vilskettä, kun Itämeren villilohi nousee jokeen. Silloin vuokraamme lohenkalastukseen sopivia veneitä ja kalastusvälineitä, myymme kalastuslupia ja tarvittaessa ammattitaitoiset kalastusoppaamme johdattavat asiakkaat lohenpyynnin saloihin

Henkilöstö

Marika Kylmämaa

Tulin perheyritykseen töihin vuonna 2013 elokuussa. Yrittäjäperheessä kasvaneena minusta ei kuitenkaan koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta niin vain vuodet muuttivat mielen ja palasin takaisin pohjoiseen töihin perheyritykseen. Vuosia vierähti Etelä-Suomessa ja myös maailmalla. Perheeseeni kuuluu 2 lasta ja koira ja vapaa-aika kuluukin perheen ja koiran kanssa ulkoillen. Mottoni on, että asioilla on tapana järjestyä ja melkein kaikella on tarkoituksensa. Vastaan Kylmämaan ja LappeanLohen myynnistä ja markkinoinnista ja tittelinä on toimitusjohtaja. Laitapa viestiä!

Marikaa voit tavoitella numerosta 050 327 27 88 ja sähköpostitse marika.kylmamaa@kylmamaa.fi

 

Heikki Piirainen

Terve! Olen syntynyt ja elänyt suurimman osan elämästäni Sotkamossa, Kainuun sinisten vaarojen kainalossa. Aikaisemmin olen työskennellyt ambulanssissa sekä paloesimiehenä Kainuun Pelastuslaitoksella. Lappi ja pohjoinen ovat aina kiehtoneet minua. Tästä syystä johtuen lomareissut ovat suuntautuneet Lappiin jokivarsille kalaan ja tuntureille riekkojahtiin.

Joskus pitää haaveista tehdä totta ja ryhtyä toimeen. Hain eräopaskoulukseen Muonioon ja siellä vierähti yksi vuosi. Valmistuin eräoppaaksi 2019 ja aloitin Kylmämaan palveluksessa samana syksynä.

Harrastuksiini kuuluvat kalastus ja metsästys eri muodoissaan. Kanalintujahti omalla seisojalla on erityisen mieluista. Myös hiihto metsäsuksilla talvisessa luonnossa on jännittävää, varsinkin kun seurattavana on yöllinen näädänjälki.

Mauri ’Maukka’ Kylmämaa

Aloitin yrittäjänä vuonna 1988, kun työt Rautuvaaran kaivoksessa loppuivat. Aluksi pyöritin matkatoimistoa vaimoni Riitta-Liisan kirjakaupan yhteydessä ja myöhemmin toiminta laajeni ohjelmapalveluihin. Ohjelmapalveluyrityksiä tuolloin vuonna 1988 ei Ylläksellä vielä montaa ollut. Toimin vuosia itse oppaana ja vuosien saatossa olen jäänyt itse opashommista sivummalle, mutta olen vieläkin aktiivisesti mukana safaritalolla ja LappeanLohessa kesäaikaan, vaikka virallinen eläkeikä on jo koittanut. Auttelen Marikaa yrityksen taloushallinnossa ja hoidan kuljetuksia ja muita ”juoksevia” asioita eli olen niin sanottu ’jokapaikanhöylä’… Tittelinä minulle on hallituksen puheenjohtaja, mutta kukapa noista niin piittaa.
Ylläs    Original Lapland       Pallas-Ylläs      Lapland - The North of Finland      Lapland Above Ordinary      Lapland Above Ordinary      Laatutonni         
Sivustolla käytetään evästeitä, joilla mahdollistetaan sivuston kaikkien toimintojen toimivuus. Hyväksytkö evästeiden käytön?