Kireitä siimoja Lapin lohijoella

Lappean soutualueelle tulee vuosi toisensa perään innokkaita kalastajia pyytämään Itämeren villiä lohta, joka vuosittain nousee jokeen isoina parvina.  "Lohta kannattaa pyytää vaikka ei saisikaan" on legendaarinen lause lohestajien keskuudessa. Nousua kestää koko kesän ja alkukaudesta nousevat 4-20kg lohet ja loppukaudesta pääosin 1,5-2,5 kg uroslohet. Nämä uroslohet häiritsevät isoja asentolohia ja silloin voi käydä tuuri myös lohestajalla. Virtaosissa lappeassa voi kalastaa myös Harjusta ja Haukikin käy välillä pyydykseen leppoisammassa vedessä.

Kalastusalue on n. 4km pitkä.  Alue koostuu kolmesta poolista. Ylin pooli 1 alkaa Lappeankosken alta. Pooli on alussa virtaava ja loppuosa poolista on leppoisaa soutua. Lähtöpaikan yläpuolella on lahden poukama, jossa voi kalastaa mm. Haukea. Keskimmäinen pooli 2 alkaa suvannolta ja alkuun on tosi heikko virta, mutta poolin loppu on virtavampi. Tämä pooli on suosituin poolimme, koska siinä on helppo aloitella lohensoutua. Alin pooli 3 alkaa Kustonnivan alta ja on alkuun virtaava, mutta virtaus heikkenee hieman ennen Jaapakoskea, johon pooli 3 päättyy.

Soutukarttoja on lähtöpaikoilla ja Lappeassa. Niihin on hyvä tutustua ennen joelle lähtöä. Soutukarttaan voit tutustua ennakkoon tästä linkistä.             
Rantakalastus paikkoja Lappean suvannolla on myös. Soutulinjat, rantakalastus paikat ja virtaukset hieman muuttuvat veden korkeuden myötä, joten kannattaa aina kysyä viimehetken vinkit meiltä ennen joelle lähtöä.

Kalastus

Lohensoutukoulu Tornion-Muonionjoella

Jykevän kojamon nappaaminen kiinni vieheeseen saa...

Lue lisää

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla mahdollistetaan sivuston kaikkien toimintojen toimivuus. Hyväksytkö evästeiden käytön?